15 mai 2019

Balkongkasser

Vi har fortsatt ikke fått rapporten etter undersøkelsen på balkongkassene.

Da vi fortsatt ikke har fått rapporten etter kontrollen vi hadde, sitter styret med et dilemma.

Vi skjønner at mange vil plante i blomsterkassene, men synes det er vankslig å offisielt gå ut og si det er helt greit at alle gjør det.

På den andre siden så siterer jeg direkte fra prosjektlederen hos OBOS prosjekt som sier han er sykemeldt, og hans sjef ikke har skaffet vikar for den 60% av hans stilling som er ute i sykemelding og derfor blir ikke prioriterte saker sene.

Da vi etter hans ord er 'ikke prioritert' så velger jeg å anse det som at våre blomsterkasser ikke er i så ille form som vi trodde de kunne være.

Uansett hva hver enkelt gjør må vi antakelig regne med at noe må gjøres med blomsterkassene når rapporten endelig kommer, og at vi da blir nødt til å tømme disse igjen.
Jeg vil da tydelig si at styret ikke tar noe ansvar for innholdet i kassene som hver enkelt beboer da må tømme selv.

Når det er sagt, og uten å styre enkelte på noen måte så har jeg sett en del på nettet om lignende skader, og vil gjette at vi blir nødt til å påføre et form for tatt lag på kassenes innside for å hindre fuktighet i å konstant stå inn mot betongen direkte, men vil ikke gå igang med dette uten å se rapporten da det er vanskelig å fjerne dette igjen dersom det skulle være feil.

Derfor, om jeg selv skulle hatt jord og planter i balkongkassene nå (rent teoretisk selvfølgelig, og uten noen form for kunnskap ut over logikk og funn på internett) ville jeg først og fremst være helt klar over at jeg gjør det helt på eget ansvar!

Jeg ville:
-Sørge for at dreneringshullene i bunnen er åpne så vann kan renne lett ut
-Fylle ca 15cm Lecakuler i bunnen av kassen for å sørge for god drenering
-legge markduk/barkduk/fiberduk over lecakulene og la den ligge litt oppover sidene.
-legge blomsterjord over dette og la ca 5cm luft til toppen av kanten være ledig.
 

Eller eventuelt:
-Fylle lecakuler ca 2/3 opp i blomsterkassen
-Sette blomsterpotter i lecakulene og plante blomstene i pottene.

Da jeg ikke er noen ekspert på området må dere gjerne sende oss en melding på styret@p47.no med forslag til bedre løsninger.

Så ønsker vi dere alle en riktig god og grønn sommer! :)

mvh
Styret